Stora Nassa – Möja

Dagen började som brukligt med blå himmel. Lite orosmoln förstås att inte ha någon gas men vi passade på att smita tidigt medan det fortfarande var relativt lugnt. Dessutom lyckades jag gå på grund trots att jag lånat Puttes hydrographica-special. Jag vill påstå att det var vitvatten, om än nära det blå… Ingen fara, farten var ca 1 knop och det skramlade till lite så var vi förbi.

Ute på fjärden blåste det hyfsat,  gjorde ca 5 knop i halvvinden. In över land tornade elaka moln upp sig, jag som hoppats att all åska och elände kunde vänta till eftermiddagarna. Nu blev det inget av det men jag gillar inte åska tull havs.

Det finns en penta-verkstad på Möja, dom hade semesterstängt nu… Det visste jag redan eftersom jag ringt lite på knackig lina från Nassa och lyssnat på deras telefonsvarare. Valde ändå Möja för närhet till såväl butik som turbåt.

Efter lite samtal och guidning av Möjas “infomations-byrå” satt jag snart på en waxholmsbåt till Sollenkroka. Därifrån buss till Djurö Marina för en litet inköp. Hemresan innehöll 3 timmars väntan på båten tillbaka men man får vara glad att jag kom tillbaka samma dag.

Blev ingen lunch idag så pizzan satt fint innan det var dags att dyka ner under durkar och motorhuven. Gick hyfsat smidigt att få dit den. Motorn är startad och provgasad så nu är vi på gång igen.

Vädret var lite till och från idag. Klart molnigare än de senaste dagarna,  vi fick till och med några ynka droppar regn ikväll. Rundar av dagen med en liten Bowmore.