Skrammel

Semestern tog slut och nu har vi jobbat en vecka. När vi låg stilla i hemmavatten så passade vi på att dyka ner och titta till drevet utifrån. Källan till det missljud vi har hört vid motorgång kom sig av att offeranoden är helt lös. Spekulationerna om hur detta gått till frodades… har skruvarna gått av? Anoden krossats? Skruvarna gängats loss? 

Visst skulle vi kunna avrunda säsongen men det vore skönt att få till några helger till. Efter några samtal hittade vi en truck som kunde göra ett snabbt lyft hos Uvmarö. Bra service och föredömlig hantering. Försiktig truckchaufför som inte ville skada båten och tog det lugnt och noggrant. 

Det visade sig att skruvarna av oklar anledning gängat ur sig. Inga större skador att notera. Lite repat/svarvat men ingen fara. Ny anod monterad, den här gången med Loctite vilket jag aldrig haft men kommer ha fortsättningsvis. Nu kan vi njuta av några helger och behöver inte bekymra oss över det här ska skära ihop. 

Inte var det dyrt att få hjälp med lyftandet heller – 1100:- värt varje krona. Tack Uvmarö. Läckert ställe för övrigt med ditflyttat magasin och expanderande verksamhet.