Göta kanal så det står härliga till.

En intensiv dag med slussar, broöppningar och akvedukter. Med lite mer tid, eller mindre längtan till kompisarna i skärgården samt lite bättre väder kanske man kunde stanna lite mer, njuta lite mer och bara ha det allmänt lite bättre lite mer. Nu hade vi lite variation på vädret. Ibland spöregn, ibland bara vanligt regn, ibland mer vattendimma som blöter ner allt. Faktiskt glömde vädret bort sig ibland och regnade inte alls.

Det är bra träning i båthantering att åka kanal. Särskilt när det blåser för det är väldigt trångt. Som grädde på moset är man inte ensam.. Man blir måttligt imponerad över hur vissa hanterar sina båtar.. med lite tur flyter dom fortfarande när kanalen är slut. Man försöker hålla sig borta.

Dagen avslutades med glass(!) till barnen som jobbar och sliter i slussandet – trots regnet.

Måste bara ge lite beröm till slussvakterna – alltid trevliga och hjälpsamma. Idag kom en springande och frågade hur breda vi var. Tillräckligt smala för att få en egen broöppning och ta med oss i en slussning – sådant spar en halvtimmes väntetid.

En reaktion på ”Göta kanal så det står härliga till.

  1. Härligt!
    Vi väntar och några längtar väldigt mycket efter er;) ämtö fick funka bra i regn och blåsten, var sugen på en tur till harstena, men vi får se, väldigt många båtar i skärgården så man kanske ska åka dit när det inte är högsäsong..😜 sov gott då ses vi om några dagar 😀

Kommentarer inaktiverade.