Gästhamnen Kastelholm

Måste skriva några rader och varmt rekommendera gästhamnen Kastelholm. Ser kanske inte mycket ut för världen långt inne i en vik, ett litet servicehus och en grusplan på flygfotot. Skenet bedrar. Visst är läget lite på omvägar men å andra sidan får man ett mycket skyddat läge och närhet till slottet och mycket annat som jag skrev om tidigare. Ska finnas butik någonstans men dit fick vi inte. 

Hamnen har tre bryggor med totalt 80-90 platser. Det finns både bojar, y-bommar och pålar. När man kommer möts man upp och får hjälp att lägga till. Känns som en engagerad familj som driver hamnen. Avgiften på 30€ kändes dyr när vi kom men nu är det prisvärt. Det finns lånegrillar och bänkar till båtfolket. Dessutom odlas grönsaker och kryddor som man får plocka. Fina röda tomater och närodlad sallad till maten har jag inte sett i någon annan hamn. Fick jag önska kunde bastun fått vara öppen längre än till 21 men det är småsaker. 

Åk dit. 

Tillägg: glömde nämna hamnhunden Gunvald som strosar runt lös på området och nosar efter kvarglömda wienerbröd och korvar. Hur söt som helst och antagligen en väldigt dålig vakthund.. Ska också sägas att han lyckats väl bra i sin jakt på godsaker.