Om

Hej! Den här sidan handlar om segling, skärgård och lite båtfix. Sedan säsongen 2015 seglar vi en Maxi 999 som vi trivs mycket bra med och som förtjänar kärlek och uppdateringar.

//Kaptenen

20 reaktioner på ”Om

 1. Häftigt att du fixat till en egen blogg, dessutom med ett unikt domännamn 🙂 !
  Som sagt välkommen till “trippel-nio” gänget, hoppas ni får många sköna seglingsdagar med nya båten !!

 2. Grattis till köpet!

  hälsar…
  Fam Nilsson/Norlen
  Maxi 999 “Moses III”
  Stockholm

 3. Hej Olof,
  congratulations to your Maxi999.
  as we also own a good Maxi999, and are interested in all information about this type of yacht, maybe we can see us this summer in sweden. we will go around the baltic sea this year.
  Jens from SKOKIE, http://www.skokie.jimdo.com

  1. Hi! Congrats to you too! You are taking good care of your yacht. Nice site! Welcome to Schweden anytime!

 4. Hej!

  Följer lite sporadiskt din blog då jag också har en 999a.
  Är du medveten om att Google anser att din site är en “Attack Site”?

  1. Till och från… Försöker städa så gott det går. Hoppas jag får vara ifred en stund nu. Kul att du tittar in ibland!

 5. Hej! Såg att bytt avlastare. Var det samma skruvhål, kan du beskriva lite hur du gick tillväga och vad du köpte!? Min ena slutade fungera idag, seglar också 999.

  1. Hej!
   Skruvhålen passade inte alls. Nu bytte jag allt, det behöver man inte göra. Har sett många olika varianter på olika 999or så du får hitta på vad som passar dig bäst. Dom som du har högst tryck i bör gå så rakt som möjligt mot winchen.

 6. Hej,

  Jag är nyfiken på dina fönster, skulle vara kul att komma i kontakt telefonledes om du är intresserad. Undrar lite om bytet & montaget?
  Maila mig så kan vi ta nummerbyte där om det är intressant

  Mvh

 7. Hej Olof!
  Vilken trevlig sida!
  Jag är ny ägare av en Maxi 999 sedan september -19!
  Jag ser att jag kommer att ha stor glädje av flera av Dina tips!
  Stoort tack!

  Med vänliga hälsningar
  Ronny Carlsson – en kommande trogen följare
  RIGEL

  1. Hej!

   Ritade upp dom i första bästa gratisprogramvara och sedan gick jag till den lokala reklammakaren. Kostade ca 1500:- på Arnes Skylt i Norrköping.

 8. Hej
  Undrar om du har fler bilder från din motorinstallation. Hur ser det ut när allt är på plats? Tänkte själv göra motorbyte i vinter och inser att det är mycket som behöver flyttas bl a eftersom avgas och bränsle byter sida på de nya VP-motorerna. Sen behöver jag ny plats för batterierna också. Själv har jag en 999:a med dubbla akterhytter om det påverkar situationen.
  mvh
  Per

  1. Hej!

   Har missat din kommentar. Kan ta bilder vid tillfälle. Jag flyttade inte bränsletanken utan drog avgasslangen i ett litet S. Det fungerar utmärkt. Nu har jag lyft ur tanken för att montera manlucka och uttag till värmare så jag överväger att låta någon svetsa dit fler fästöron. Batterierna är placerade babord om motorutrymmet under kojerna. Jag har tre st men det går säkert dit ett par till om man vill. Att det är dubbla akterhytter torde inte ha någon betydelse.

   MVH
   Olof

 9. Hej igen,
  Står nu beredd att lyfta in min motor, devet är på plats. Fick idag höra att man kan behöva göra urtag i motorbädden för att inte ta i tråget på motorn. Hur gick dej för dej? Sen undrar jag om du ökade på ventilationen, t ex en fläkt som suger ut värmen. Jag hittar inget bra sätt att leda ut en 75 mm slang ut från motorrummet. Klarar du att hålla temperaturen nere utan fläkt?

  1. Hej! Jag gjorde inget uttag, det behövdes inte. Dock satte jag ett slangskydd i hårdplast om kylarslangen för den tycker jag hamnar lite trångt under motorn och får gärna vara hel. Jag har ingen fläkt, känns knepigt med en fläkt som suger ut samtidigt som motorn suger in!? Försök att bygga undertryck? Tänker mig att den mesta luften sugs in från aktre stuvfacket via hålrummen under kojerna. Visst är det varmt i motorrummet efter körning, motorn ligger alltid på stadiga 92 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *