Oxelösund – Fångö 40M

Uppstigning i ottan för att försöka utnyttja de västliga vindar SMHI pratade om skulle råda på förmiddagen. För att vara väst var det väldigt mycket syd om man säger så. Idiotkryss över Bråviken i bråkig sjö. Ett rev i storen och fock sen gick det som tåget. Såg inte många båtar första timmarna men lagom när det var dags att krångla sig förbi Lundarna och runt in mot Arkösund så fyllde det på förstås. 

Fortsätt kryss ner mot Jungfrusalen och vinden lättade så vi slog ut revet. Några slag till hann vi med innan vinden dog fullständigt. Vi låg i 0,0 och funderade på var den utlovade sydliga vinden med byar upp till 12-13 var någonstans. 

Puttrade motor förbi Kejsaren och ner mot Horvelsö och då kom minsann vinden. Hörde Inga missljud men vill inte utmana ödet och pressa för hårt. Körde hela vägen till Högholmarna och där är vi äntligen i hemmavatten. 

Enormt mycket båtar på väg norrut och så mycket båtar som vi sett de senaste dagarna har vi inte sett på hela sommaren. Inte helt enkelt att hitta trygg natthamn i dessa hårda vindar. Väldigt skönt med kamrater som ordnar den saken även om det innebar att vi fick fortsätta en bit till. 

Upp med seglen igen. Denna gång med två rev och så när det av i en hård kryss söderut. Hade väl 7 distans fågelvägen så det blev väl det dubbla med relingen i vattnet större delen av tiden. Strax före 17 kunde vi lägga till i en lugn lävik. Tyvärr försvann solen ungefär i samma veva men det bjuder vi på. I morgon har det lovats sol och då ligger vi still. 

Och ligga still är ungefär vad jag har tänkt göra sista semesterveckan. Rör oss kanske korta bitar för lite variation och bra läge men annars ska det bara solas, badas, läsas, ätas, drickas och ha det väldigt skönt. 

2 reaktioner på ”Oxelösund – Fångö 40M

  1. Men hallå! Du skriver inget om färden och vistelsen i Oxelösund!? Och har du döpt om Bråviken till Besviken🤓?

    1. Autokorrekt lever ibland sitt eget liv och kontakten med det stora imternettet funkar inte alltid klockrent i skärgården. Tackar.

Kommentarer inaktiverade.