Myrholmen – Oxelösund 16M

Inlägget från i förrgår har visst hakat upp sig. Har lite dålig uppkoppling. Här kommer texten utan bilder. 

​Fick något mysko missljud från maskineriet igår. Drevet är misstänkt. Kändes inte bra. Det var kvar i morse och det finns liksom inte så mycket att göra med drev… jag slog i en skvätt olja och sedan dess har jag inte hört något. Hoppas det håller ihop. 

Med detta i åtanke blev det så klart segling även om det var lite trångt i farleden. Bara genom hålet vid Stendörren knuffade vi med motorn. När prickarna står 40 meter från varandra så blir det trångt med både upphinnande och mötande båtar. Allt gick bra och det är en fröjd med snabba slag mellan stenar och grynnor. 

Lika fröjdefullt tyckte kanske inte den 50+fotare som i sin frustration stånkade motor i 6-7 knop ut i den yttre leden utanför Broken. Lät som en pistolskott när han satte kölen i graniten. Låg kvar en bra stund men sen tuffade han vidare. Hoppas båt och besättning klarade sig bra. 

Vi hade en fin kryss i 6-7 meter men det ökade under dagen och tydligen va byarna uppåt 13 på eftermiddagen. De som kom söderifrån hade haft en ganska stökig Bråvik. Hoppas den är lugnare i imorgon. Vi tänkte dra tidigt så det ska blåsa väst ett par timmar innan sydvästen tar över. 

Vi hann med handling och träffa släkt och förstås ett besök på Oxelösunds nya inneställe skärgårdsvåfflan. Ute på femöres gamla barnkolloni serveras både glassiga och matiga våfflor. Tar kanske någon kvart 20 minuter att promenera från gästhamnen men det är det värt.