Båten

Vår båt har nummer 476 och är från 1991. Enligt tidigare ägare en av de sista som tillverkades. Hur många finns det? Peken sitter ihop med pulpit. Snygg och bra lösning så länge man inte skrotar det, då blir det dyrt.

image

Längst bak sitter en badbrygga som redan är barnens favorit.

image

Stripandet skulle må bra av renovering men det får duga så länge. Tycker det ser sobert och snyggt ut med bara mörkblått.

image

image

 

Sprängskiss på tidig 999a.

 

 

 

 

 

maxi_999_sprangskiss

 

 

12 reaktioner på ”Båten

 1. Fin 999!
  Var kommer din sprayhood ifrån. Skulle behöva en sån till vår 999 Carpen.
  Så den blir lika fin.

  1. Hej. Var och tittade på men hittade ingen märkning. Ska kolla om det står på bågarna. Hr sett det någonstans…
   //Olof

 2. Hittade precis er sida och det var kul att följa er väg upp till Stockholms skärgård där jag själv håller till. Är nybliven 999 ägare och det verkar vara en del andra 999 ägare som har hittat hit. Kanske starta ett litet forum för att utbyta idéer och tankar? Er www adress är iallafall optimal för att samla intresserade.

 3. Såg förresten att du hade bytt slangarna till septitanken och att du ev. har originaltanken också.
  Förra ägaren till vår båt hade anslutit tanken upptill för sugtömning men det funkar inte och jag funderar på om han bara gjorde en tankevurpa när han anslöt upptill eller om det ska sitta ett dykrör i tanken från övre anslutningen men att det har lossnat. Hur är er tank ansluten? Du får gärna lägga upp en bild eller bara maila över, så behöver vi inte ta det här.

  1. La visst inte upp någon bild när det var klart. Men någonstans i samband med vårrustningen 2016 skriver jag lite och har en bild på trevägskorsningen jag monterade på slangen som går rakt ner från tanken till utloppet. Drog en lite längre slang från den nya anslutningen till ett nytt däcksbeslag. Den gamla toppanslutningen på tanken pluggades med en slangstump och ett stopp. Kan leta upp lite gamla bilder eller ta nya vid tillfälle.

   1. Var det en däcksanslutning sedan tidigare alltså eller vad användes den övre anslutning till som du pluggade?

    1. Precis. En däckanslutning av äldre typ. Jag använde samma hål i däcket. Det gick bra att bryta slagen runt tanken.

     1. Vad skiljer nya och gamla typen med tanke på att du även böt anslutning till tanken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *